A meggyet megmossuk, majd kimagozzuk. Egy lábasban vajat olvasztunk, egy kevés lisztet és vizet keverünk hozzá, majd leveszem a tűzhelyről, öntünk hozzá tejszínt, majd csomómentessé keverjük.
Beletesszük a meggyet, a cukrot, a vaníliás cukrot, a szegfűszeget, a fahéjat, kevés tejet keverünk hozzá és kb. 10 percig főzzük.
Levesszük a tűzhelyről, hagyjuk kihűlni, majd betesszük a hűtőbe néhány órára. Amikor jól lehűlt, kivesszük, belekeverjük a behűtött rumot, a tányérba merjük, majd egy kevés tejszínt locsolunk rá.
Megjegyzés
Finom, hűsítő étel kánikulában. A rum opcionális. Aki nem szeretne alkoholos levest kanalazni, vagy gyerek is van a családban, az elhagyhatja.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.