Az alaplevet a tejjel együtt felforraljuk. Beleöntjük a kukoricadarát, alaposan elkeverjük, majd gyenge tűzön, állandó keverés közben hagyjuk megduzzadni kb. 15 perc alatt.
A sajtot finomra reszeljük. A leöblített, lerázott kakukkfű levélkéit lecsipkedjük és a sajttal együtt a polentába forgatjuk. Megsózzuk, megborsozzuk.
Sütőpapírral kibélelünk egy mély tepsit. Kb. 2 cm vastagon belesimítjuk a polentát, folpakkal letakarjuk, majd hideg helyre vagy a hűtőbe tesszük kb. 2 órára.
A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben egy sütőlemezt leterítünk sütőpapírral, és megkenjük olajjal. A tepsiben csíkokra metélt polentát eloszlatjuk a sütőpapíron, és megspricceljük vagy finoman megcsepegtetjük olajjal. A forró sütőben sütjük 15 percig, majd átforgatjuk, és további 10-15 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.