A puliszkapuding elkészítéséhez a vizet és a kókuszitalt tálba öntjük és felforrósítjuk. Beletesszük a cukrot, a sót, a lereszelt citromhéjat és kifacsart citromlevet, a kukorica- és búzadarát, majd folyamatos kevergetés mellett pépes állagúra főzzük.
Amikor ezzel elkészültünk, az edényt levesszük a tűzről, belekeverjük a vajat, majd amikor picit már lehűlt, egyenként hozzákeverjük a tojássárgákat is. Előtte érdemes megkóstolni, hogy elég édes-e az íze. Adhatunk még hozzá kevés cukrot, ha szükséges.
A tojásfehérjéket közepesen kemény habbá verjük, és azt is óvatosan beleforgatjuk a pudingba.
Az összeállított puliszkapudingot sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Rászeleteljük az almát és meglocsoljuk egy kis olvasztott mézzel.
180 fokos előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. Még picit remegjen, amikor kivesszük, mert ahogy hűl, úgy dermed.
Mindmegette tipp: A tepsit – a sütőpapír helyett – ki lehet vajazni és megszórni barnacukorral, így sülés közben a cukor a pudingra karamellizálódik.
Nézzétek meg videón, hogyan készül a sült kókuszos puliszkapuding:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.