A krémsajtot, vajat, lisztet, sót, cukrot összedolgozzuk egy robotgéppel. Kettéosztjuk az adagot, majd becsomagoljuk folpackba, és legalább 2 órára, de jobb, ha egész éjszakára a hűtőbe tesszük pihenni.
Ha lehűlt és összeállt a rugelach tésztája, lisztes felületen kinyújtuk mindkettőt, nagyjából kör alakúra. Felvágjuk 8-8 cikkelyre, és mindegyikre lekvárt kanalazunk, majd feltekerjük a hosszabb végétől indulva, és kis kifliket készítünk belőle.
Egy egész tojást elhabarunk, megkenjük vele a kifliket, majd a tetejüket bőségesen megszórjuk a fahéjás cukorral. 180 fokra előmelegített sütőben megsütjük kb. 20 perc alatt.
Nézzétek videón, hogyan készül a baracklekváros rugelach
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.