A keverőgép táljába mérjük a lisztet és a közepébe a kezünkkel egy kis mélyedést formázunk. A tejet a cukorral meglangyosítjuk és belemorzsoljuk az élesztőt. Letakarjuk pár percre, hogy az élesztőgombák működésbe léphessenek a cukorral.
Ha felfutott, a mélyedésbe öntjük a sárgájával együtt, a sót viszont úgy tegyük hozzá, hogy az élesztővel ne érintkezzen közvetlenül, különben meghalnak a gombák. Elkezdjük dagasztani és, ha már homogén állaga van, apránként megitatjuk az olvasztott vajjal és addig keverjük, amíg szép fényes, rugalmas tésztát nem kapunk, ami leválik szinte teljesen a tál oldaláról. Ha ezzel készen vagyunk, letakarjuk és meleg helyen 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez minden összetevőt összeolvasztunk kis lángon, egy pici fazékban.
Ha a tészta megkelt, enyhén lisztezett felületen átgyúrjuk, és kb. 30x40 cm-es téglalappá nyújtjuk. Bőségesen megkenjük a kihűlt töltelékkel, és feltekerjük az egészet.
Egy éles késsel, határozott mozdulatokkal felszeleteljük 2 cm vékonyságú darabokra és beletesszük mindegyiket egy tepsibe úgy, hogy legyen pici hely köztük. Hagyjuk még 20 percet pihenni, és betesszük a 180 fokra előmelegített sütőbe. 15 perc után meglocsoljuk a tejes cukros sziruppal és még visszatesszük másik 15 percre.
Nézd meg videón is, hogyan készül a klasszikus Ferdinánd tekercs:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.