A sajtos rúd elkészítéséhez egy tálban összegyúrjuk a lisztet, a sót, a sertészsírt, a tojássárgáját, a tejfölt és a lereszelt sajtot, majd folpackba csomagoljuk, és fél órát pihentetjük a hűtőben.
Ezután kinyújtjuk kb. 3 mm-re, lekenjük tojásfehérjével, megszórjuk reszelt sajttal és magokkal, lehet szezámmag vagy köménymag, de anélkül is süthetjük. Én háromfelé osztottam a tésztát, és csináltam simát, szezámmagosat és köménymagosat is.
Ezután a tésztát rudakra vágjuk, és légkeveréssel 175 fokon készre sütjük kb. 20-25 perc alatt. Ha nincs légkeveréses sütőnk, 190 fokon 20-25 percig sütjük. Rá kell nézni időnként, hogy mikor jó.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.