A lisztet összekeverjük a sóval, hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat és a zsírt, majd összemorzsoljuk.
Amikor már kellően morzsalékos, először hozzákeverjük a lereszelt sajtot, majd hozzáadjuk a tejfölt és 2 db egész tojást, majd gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a tésztát.
Ezután a tésztát egy liszttel megszórt tálba tesszük, lefedjük folpack fóliával, és pár órára, vagy egész éjszakára a hűtőbe tesszük.
Közvetlenül sütés előtt kivesszük a tésztát a hűtőből, majd lisztezett felületen ujjnyi vastagra nyújtjuk, és lekenjük felvert tojással a tetejét. Megszórjuk reszelt sajttal, és egy éles késsel vagy pizzavágóval vékony csíkokra vágjuk, majd sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a tésztacsíkokat.
180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt szép aranybarnára sütjük, majd a sütőből kivéve a tepsiben hagyjuk teljesen kihűlni.
Megjegyzés
Az elkészült sajtos rúd tésztája finom, és omlós. Én légkeverésnél 170 fokon, 15 percig sütöttem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.