A puha sajtos rúd tésztájához az élesztőt felfuttatjuk a meglangyosított tejjel, 2 evőkanál liszttel és a cukorral.
A maradék lisztet a margarinnal egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, a tojást, a tejfölt, a sót, végül a reszelt sajtot. Tésztát gyúrunk belőle. Ha összeállt úgy, hogy elválik az edény faláról, hűtőbe tesszük, és kb. 40 percig pihentetjük.
A tésztát lisztezett deszkára tesszük, és vékonyra kinyújtjuk. A tetejét tojással megkenjük, és derelyevágóval vékony csíkokat vágunk belőle. 10 percig pihentetjük.
A maradék sajtot lereszeljük, megszórjuk a rudakat, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt aranysárgára sütjük.
Megjegyzés
Figyeljünk a sütésnél, mert hamar megsülnek. Ez a sajtos rúd harmadnapra sem keményedik meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.