A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Teljes kiőrlésű sajtos rúd recept
recept
Egyszerű
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTejSzezámmag

Teljes kiőrlésű sajtos rúd

45 perc
4 adag
Megfizethető
2024. 01. 22.
Frissítve: 22 órája

Elkészítés

  1. A kétféle liszthez adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a felkockázott, hideg margarint és kezdjük el összemorzsolni, majd reszeljük hozzá a füstölt sajtot is, és szintén morzsoljuk össze.
  2. Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást, és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. A tejfölt apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
  3. Ezután liszttel megszórt felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra. Ezután kenjük le felvert egész tojással, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, majd vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra. Akár köménymaggal, tökmaggal, vagy éppen reszelt sajttal is megszórhatjuk.
  4. A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felcsíkozott tésztát. Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Megjegyzés
A kisült sajtos rúd finom omlós. Hűvös, száraz helyen, letakarva hosszabb ideig eltartható.

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Sajtos rúd (sörkorcsolya)
Recept
Egyszerű

Sajtos rúd (sörkorcsolya)

35 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

30 perces sajtos rúd
Recept
Egyszerű

30 perces sajtos rúd

30 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Vass Lászlóné szerző profilképe

Vass Lászlóné

Extra ropogós sajtos rúd (ecetes)
Recept
Mester

Extra ropogós sajtos rúd (ecetes)

30 perc
|
12 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Túrós-sajtos rúd
Recept
Egyszerű

Túrós-sajtos rúd

60 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Gottvald Anita szerző profilképe

Gottvald Anita

Duplán sajtos rúd
Recept
Bonyolult

Duplán sajtos rúd

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Puha sajtos rúd
Recept
Egyszerű

Puha sajtos rúd

55 perc
|
6 adag
|
Átlagos
 Johanna szerző profilképe

Johanna

Gluténmentes sajtos rúd
Recept
Egyszerű

Gluténmentes sajtos rúd

25 perc
|
6 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Hasonló receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.