A kétféle liszthez adjuk hozzá a sót, a szódabikarbónát, a sütőport, és keverjük alaposan össze. Ezután adjuk hozzá a felkockázott, hideg margarint és kezdjük el összemorzsolni, majd reszeljük hozzá a füstölt sajtot is, és szintén morzsoljuk össze.
Amikor már kellően morzsalékos, adjuk hozzá az egész tojást, és a tejfölt, majd gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát. A tejfölt apránként adagoljuk hozzá, hogy egy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Ezután liszttel megszórt felületen nyújtsuk ki a tésztát kb. 1 cm vastagra. Ezután kenjük le felvert egész tojással, ízlés szerint szórjuk meg szezámmaggal, majd vágjuk fel ízlés szerinti csíkokra. Akár köménymaggal, tökmaggal, vagy éppen reszelt sajttal is megszórhatjuk.
A tepsit béleljük ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb, helyezzük rá a felcsíkozott tésztát. Tegyük előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten kb. 20 perc alatt süssük aranybarnára.
Megjegyzés
A kisült sajtos rúd finom omlós. Hűvös, száraz helyen, letakarva hosszabb ideig eltartható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.