A sütőt előmelegítjük 190 fokra. A sajtot keverőtálba reszeljük, kb. 4 dkg-ot félreteszünk, majd a többit összeforgatjuk a liszttel, a Cayenne-borssal, a római köménnyel, a cukorral, a sóval és némi frissen őrölt borssal.
Hozzáadjuk a felkockázott vajat, és robotgép segítségével simára dolgozzuk. Ezután cipóvá formázzuk, folpakba csomagoljuk, és a hűtőben pihentetjük kb. 20 percig.
A tésztát enyhén lisztezett felületen kb. 3 mm vastag téglappá nyújtjuk, és lisztbe mártott késsel vagy pizzaszeletelővel ujjnyi széles csíkokra vágjuk.
A csíkokat tálalásra is használható tapadásmentes sütőtálba vagy sütőpapírral leterített tepsibe fektetjük, megcsavarjuk, megszórjuk a félretett reszelt sajttal, majd aranyszínűre sütjük 12-15 perc alatt. Végül kb. 5 percig hűlni hagyjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.