Összekeverünk 2 ek lisztet a cukorral és az elmorzsolt élesztővel. Hozzáadunk egy kevés langyos szódavizet, és meleg helyen felfuttatjuk. Szétválasztjuk a tojásokat. A fehérjét félretesszük, a sárgáját hozzáadjuk a felfuttatott élesztőhöz. Hozzászitáljuk a megmaradt lisztet és a csipet sót. Kis adagokban hozzákeverjük a megmaradt langyos szódát. Végül összedolgozzuk az olvasztott vajjal.
Az egészet alaposan összedolgozzuk, majd meleg helyen kelesztjük 45 percig. A megkelt tésztát 4 részre osztjuk. Mindből vékony rudacskát, majd pereceket formázunk. Mindet tepsibe rendezzük, majd megkenjük a felvert tojásfehérjével.
Meghintjük szezámmaggal. Pihentetjük további 20 percig, majd 175 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.