A tészta hozzávalóit, a lisztet, a sütőport, a zsírt, a tojások sárgáját, a tejet és a sót összedolgozzuk, puha, könnyen formázható tésztát gyúrunk belőle.
Lisztezett deszkán kinyújtjuk és mutatóujjunkat használjuk mércének: felszeleteljük a kinyújtott tésztát úgy, hogy ujjnyi széles, ujjnyi hosszú és ujjnyi magas csíkokat kapjunk belőle, majd bélelt tepsire helyezzük őket úgy, hogy egy ujjnyi helyet hagyjunk közöttük. Ezután kettőt hármat nyomunk az oldalain hogy hullámos formájúak legyenek a rudacskáink.
Tojással (1 db tojás + 1 db tojás sárgája) megkenjük, reszelt sajttal megszórjuk, majd előmelegitett sütőben 170 fokon pár perc alatt aranybarnára sütjük őket.
Megjegyzés
Ebből a mennyiségből klb. 2 tálca sajtos-sós rúd készül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.