Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Omlós sajtos stangli (szendvicsnek való) recept
recept
Bonyolult
Glutént tartalmazó gabonafélékTojásTej

Omlós sajtos stangli (szendvicsnek való)

90 perc
5 adag
Átlagos
2023. 10. 23.

Elkészítés

  1. A langyos-cukros tejbe belemorzsoljuk az élesztőt, majd letakarjuk és felfuttatjuk.
  2. A lisztet (BL55) átszitáljuk, majd hozzákeverjük a sót. Ezután hozzáadjuk a langyos vizet, a vajat, és a felfuttatott élesztőt, majd megdagasztjuk a tésztát. Ha lágyabb, ragadósabb lenne a tészta, akkor egy kevés lisztet még szórhatunk hozzá dagasztás közben. (Én géppel dagasztottam meg, de kézzel is megdagaszthatjuk.)
  3. A megdagasztott tésztát áttesszük egy kilisztezett kelesztőtálba, majd langyos helyen kb. másfél óra alatt megkelesztjük.
  4. A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, majd kézzel vékonyabbra húzogatjuk, és megszórjuk a reszelt sajt felével.
  5. Ezután feltekerjük, mint a bejglit, felvágjuk 10-12 egyforma darabra, majd a tésztát kis bucikká formázzuk.
  6. A bucikból egyesével rudakat sodrunk, majd egymástól 2-3 cm-es távolságra tessük őket.
  7. Ezután lekenjük egy kis tejjel, majd ráreszeljük a maradék sajtot. (A lehullott sajtba kicsit forgassuk bele a stanglikat, így nem veszik kárba.)
  8. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral, és egymástól kb. 2 cm távolságra ráhelyezzük a stanglikat, majd lepermetezzük vízzel, és letakarjuk egy másik tepsivel.
  9. Ezután 30 perc alatt újrakelesztjük a tésztát, majd szintén lepermetezzük vízzel, mielőtt a sütőbe tennénk.
  10. Előmelegített sütőbe tesszük, majd közepesnél kicsit magasabb hőmérsékleten, kb. 30 perc alatt szép pirosra sütjük.
  11. A sütőből kivéve pár percig a tepsiben hagyjuk, majd rácsra helyezzük, és teljesen kihűtjük.
Megjegyzés
A frissen kisült stangli nagyon finom, és könnyű bélezetű. Kínálhatjuk reggelire, készíthetünk belőle ízlés szerint szendvicset.....

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Panettone
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Darázsfészek
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sajtos stangli
Recept
Egyszerű

Sajtos stangli

35 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Áfonyás-krémsajtos csiga
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

Kókuszos kelt csiga
Recept
Rafinált

Kókuszos kelt csiga

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Rozmaringos-kovászos focaccia
Recept
Mester

Rozmaringos-kovászos focaccia

210 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hűtős kefires lángos
Recept
Mester

Hűtős kefires lángos

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

Dűne ihlette fahéjas tekercs
Recept
Rafinált

Dűne ihlette fahéjas tekercs

130 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Joghurtos tekercs
Recept
Mester

Joghurtos tekercs

70 perc
|
5 adag
|
Átlagos
Baloghné Kele Judith szerző profilképe

Baloghné Kele Judith

Hasonló receptek

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Darázsfészek recept
Recept
Rafinált

Darázsfészek

120 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Áfonyás-krémsajtos csiga recept
Recept
Egyszerű

Áfonyás-krémsajtos csiga

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mikulecz Timea szerző profilképe

Mikulecz Timea

Kókuszos kelt csiga recept
Recept
Rafinált

Kókuszos kelt csiga

120 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Rozmaringos-kovászos focaccia recept
Recept
Mester

Rozmaringos-kovászos focaccia

210 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Hűtős kefires lángos recept
Recept
Mester

Hűtős kefires lángos

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kautz József szerző profilképe

Kautz József

Friss receptek

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával recept
Recept
Egyszerű

Ketchupos csirkecomb almás-sajtos kukoricasalátával

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

Pöcsmácsik, a krumplinudli recept
Recept
Egyszerű

Pöcsmácsik, a krumplinudli

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Csörögefánk recept
Recept
Rafinált

Csörögefánk

30 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Túrós rétes réteslapból recept
Recept
Rafinált

Túrós rétes réteslapból

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.