Elkészítés: Először is ha fagyasztott spenóttal készítjük, akkor a boltban kapható 500 grammos felét vesszük, egy tálba helyezzük, és hagyjuk szobahőmérsékleten kiolvadni. A legjobb, ha előző este vesszük ki a hűtőből, így reggel máris hozzáláthatunk a főzéshez. Ha friss spenótot használunk, akkor mosás és tisztítás után sós, forró vízben 3-4 perc alatt leforrázzuk, majd leszűrjük, kinyomkodjuk, apróra vágjuk vagy mixerrel pépesítjük.
Felteszünk egy fazékba vizet forrni. A spenótot jól lecsepegtetjük, kinyomkodjuk, hozzáadjuk a lisztet, a reszelt sajtot, a túrót, a tojásfehérjét és a fűszereket. Jól összekeverjük, kb. nokedli sűrűségűre, majd kiskanál segítségével kis galuskákat szaggatunk ki belőle a forrásban lévő vízbe. Ha feljöttek a víz tetejére, lyukacsos kanállal óvatosan kiszedjük, és olajjal kikent tepsibe rakjuk.
Majd a 2 dl tejet a zúzott fokhagymával és 1-2 dkg reszelt sajttal jól elkeverjük, ráöntjük a spenótos nokedlikre, és 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük. Mielőtt kivesszük a sütőből, még kevés reszelt sajttal megszórhatjuk, pár perc alatt szépen rásül.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.