Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, a tésztát legalább fél órát a hűtőben pihentetjük.
Egy 24 cm-es kapcsos formát kibélelünk sütőpapírral. A sütőt 180 fokra előmelegítjük (légkeveréssel 160 fok).
A krémhez a krémsajtot kikeverjük a tejföllel, a többi hozzávalóval, a végén a tojásokat egyesével belekeverjük.
A tésztát kétfelé vesszük, felét a forma aljára nyújtjuk, kézzel a formához egyengetjük, a tészta másik felét 3 részre osztjuk, a forma pereméhez igazodó hosszú csíkokat nyújtunk, a forma oldalához nyomkodjuk.
A krémet beletöltjük a tésztával bélelt formába, és kb. 55-60 perc alatt megsütjük (akkor jó ha enyhén pirult a széle, a közepe pedig kissé rezgős). A sütőt elzárjuk, kitámasztott sütőajtónál pihentetjük kb. 10 percig, majd kiemeljük, kihűtjük.
Egy éjszakát a hűtőben dermesztjük, érleljük.
Másnap tetszés szerint tálaljuk, én befőttből készített meggyes öntettel kínáltam.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.