Elkészítés: A lisztet a cukorral, a sóval, a vajjal, a tojássárgájával és a tejföllel tésztává gyúrjuk, és letakarva 30 percre hűtőbe tesszük.
A sütőformát kivajazzuk, a tésztát lisztezett felületen vékonyra nyújtjuk. Kibéleljük vele a formát, és az oldalán körben felhúzzuk. Villával beszurkáljuk a tésztát, lefedjük sütőpapírral, sütőbabot szórunk rá, majd 225 fokon 15 percig elősütjük. Eltávolítjuk a babot meg a papírt, és a tortalapot hűlni hagyjuk.
A sárgabarackot kimagozzuk, és 1 evőkanál cukorral annyi vízben, amennyi ellepi, 3 percig főzzük. A marcipánt apróra vágjuk, a sárgabaracklekvárral és a darált mandulával pürésítjük, és megkenjük vele a lapot. Az egész mandulát megpirítjuk, a tortát kirakjuk a sárgabarackkal. A sárgabarackléből és a zselatinporból mázat készítünk, és a barackra öntjük, végül rászórjuk a mandulát is.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.