Elkészítés: A céklát megmossuk, majd 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
Közben a húst éles késsel lehártyázzuk, majd 2x2 centis kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A meghámozott lilahagymát negyedeljük, rétegeire szedjük, a megmosott zöldpaprikát kockákra vágjuk. Az előkészített alapanyagokat váltakozva bambusznyársakra húzzuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és az olajjal meglocsoljuk. Lefóliázva hűtőbe tesszük, míg a köretet elkészítjük, ez kb. 30 perc.
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük.
A sült céklát még melegen kisebb darabokra vágjuk, aprítógépbe tesszük, majd kicsit darabosra aprítjuk, sóval, cukorral és borecettel pikánsra ízesítjük, végül az olajjal elkeverjük.
A saslikokat forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük, közben az előkészített lecsepegtetett burgonyát is forró olajban aranybarnára sütjük, majd szalvétával bélelt tálba szedjük.
A saslikokat a sült burgonyával és a pikáns céklapürével tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.