Elkészítés: A céklát megmossuk, majd 180 fokos sütőben kb. 1 óra alatt megsütjük.
Közben a húst éles késsel lehártyázzuk, majd 2x2 centis kockákra vágjuk a szalonnával együtt. A meghámozott lilahagymát negyedeljük, rétegeire szedjük, a megmosott zöldpaprikát kockákra vágjuk. Az előkészített alapanyagokat váltakozva bambusznyársakra húzzuk, majd sóval, borssal, a zúzott fokhagymával fűszerezzük, és az olajjal meglocsoljuk. Lefóliázva hűtőbe tesszük, míg a köretet elkészítjük, ez kb. 30 perc.
A burgonyát meghámozzuk, cikkekre vágjuk, és hideg vízbe tesszük.
A sült céklát még melegen kisebb darabokra vágjuk, aprítógépbe tesszük, majd kicsit darabosra aprítjuk, sóval, cukorral és borecettel pikánsra ízesítjük, végül az olajjal elkeverjük.
A saslikokat forró grillen kb. 15-20 perc alatt pirosra sütjük, közben az előkészített lecsepegtetett burgonyát is forró olajban aranybarnára sütjük, majd szalvétával bélelt tálba szedjük.
A saslikokat a sült burgonyával és a pikáns céklapürével tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.