Elkészítés: A burgonyát megmossuk, héjában, enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, meghámozzuk, krumplinyomón áttörjük.
A savanyú káposztát kissé átmossuk, durvára vágjuk.
A hagymákat megtisztítjuk, a zöldhagymát karikákra, a vöröshagymát finomra vágjuk. Serpenyőben 1 evőkanál olajat felforrósítunk, a hagymákat megfuttatjuk benne, majd hozzáadjuk a káposztát, sózzuk, borsozzuk, és pici cukorral ízesítjük. Felöntjük a zöldséglevessel, és addig főzzük, amíg a folyadék elfogy a káposzta alól.
Ezután a káposztát összekeverjük a burgonyával, a tormával, a tojással, majd hozzáadjuk az étkezési keményítőt is. Ha szükséges, keverhetünk hozzá még 1-2 evőkanál zsemlemorzsát is. A masszából lepénykéket formázunk.
Serpenyőben olajat forrósítjuk, és a tócsnikat nem túl nagy lángon, mindkét oldalukon megsütjük. Kínálhatunk hozzá zöldfűszeres túrókrémet vagy paradicsomos mártást is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.