Előkészítés: A szűzpecsenyéket leöblítjük, szárazra törölgetjük, az inakat és ezüstös hártyákat lefejtjük. A szőlőt megmossuk, leszemezzük, a nagyobb szemeket félbevágjuk, magjaikat késheggyel eltávolítjuk. A sütőt előmelegítjük 200 °C-ra (gázsütő 3. fokozat).
Elkészítés: A húsdarabokat 3 azonos vastagságú csíkra vágjuk úgy, hogy vastagabbik végük egyben maradjon. Megszórjuk kevés sóval, (frissen) őrölt borssal és a fűszerkeverékkel, majd hármas fonással megfonjuk, és hústűvel betűzzük a fonat végét. Nagyobb serpenyőben (amelyet betehetünk a sütőbe) felforrósítjuk az olajat és a vajat/margarint, és hirtelen megkapatjuk benne a fonatokat. Alájuk öntjük a bort, lefedjük, majd a sütőben 20 percig pároljuk. A mártáshoz a vajjal/margarinnal megpirítjuk a cukrot, hozzáadjuk a borecetet, a bort és 1 csipet sót, aztán fedő nélkül a felére beforraljuk. A keményítőt elkeverjük 2-3 evőkanál hideg vízzel, a mártáshoz adjuk, és éppen csak egyet forralunk rajta, hogy besűrűsödjön. Melegen tartjuk. A fonatokat tálra emeljük, alufóliával betakarva melegen tartjuk. A pecsenyelét leszűrjük, beledobjuk a szőlőt, erős tűzön átforrósítjuk. Lehúzzuk a tűzről, meghintjük a brandyvel, és néhány percig fedő alatt pihentetjük. Kihúzzuk a fonatokból a hústűket, melléjük-köréjük szedjük a szőlőt a pecsenyelével együtt, a bormártást pedig előmelegített csészében-tálkában, külön kínáljuk. Tejszínnel megtört-felvert burgonyapürét kínálhatunk hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.