Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Skót narancslekvár  recept
recept
Egyszerű

Skót narancslekvár

120 perc
6 adag
Megfizethető
5
2017. 01. 30.

Elkészítés

  1. A narancsokat forró vízzel lemossuk, majd a tetejüket és az aljukat leszeljük. Ezután a félbevágott gyümölcsök levét kifacsarjuk. A sárga héjon maradt fehér részeket teáskanállal lekaparjuk, és a citrusprésben visszamaradt hártyákkal együtt egy kb. 30 x 30 cm-es gézdarabba kötjük.
  2. A kifacsart gyümölcsök sárga héját negyedeljük, majd egyforma csíkokra metéljük. A gézcsomaggal, valamint a narancslével együtt nagy tálba tesszük, és felöntjük 2 l hideg vízzel, vagy amennyi ellepi. Letakarva 24 órát, de legalább egy éjszaka áztatjuk, hogy a keserű ízt elvegyük.
  3. Másnap a tál tartalmát átöntjük egy vastag aljú edénybe, majd fedő alatt, lassú tűzön felforraljuk. Ezután közepes tűzön besűrítjük a 2/3-ára kb. 2 óra alatt. Akkor jó, ha a megpuhult narancshéj nyomásra kettétörik, de nem mállik szét. Ekkor a gézcsomagot kiemeljük, és az edény falához szorítva kinyomkodjuk belőle a kocsonyás pektint. (A felúszó fehér massza forralás és keverés hatására feloldódik.)
  4. A citromlét, a cukrot és a sót az edényben maradt héjdarabokhoz adjuk. Ezután a lekvárt nagy lángon forraljuk kb. 15 percig, amíg már nem habzik. Közben kevergetjük, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Végül félrehúzzuk, és néhány percig állni hagyjuk, hogy a héjdarabok lejjebb szálljanak a tetejéről. Így könnyebb lesz az előkészített üvegekbe tölteni.

Recept értékelése

5 / 5

1 értékelés

Ajánljuk még

Szupergyors szilvalekvár
Recept
Egyszerű

Szupergyors szilvalekvár

35 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Fügelekvár egyszerűen
Recept
Egyszerű

Fügelekvár egyszerűen

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Ambrózi  Andrea szerző profilképe

Ambrózi Andrea

Kedvenc sárgabarack lekvárunk
Recept
Egyszerű

Kedvenc sárgabarack lekvárunk

20 perc
|
10 adag
|
Megfizethető
Mátéh Mónika szerző profilképe

Mátéh Mónika

Málnadzsem
Recept
Egyszerű

Málnadzsem

55 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Morzsálós Mirza szerző profilképe

Morzsálós Mirza

Bodzalekvár
Recept
Egyszerű

Bodzalekvár

80 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Édes narancslekvár
Recept
Egyszerű

Édes narancslekvár

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Birsalmalekvár
Recept
Egyszerű

Birsalmalekvár

60 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Rebarbara chutney
Recept
Egyszerű

Rebarbara chutney

70 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Barna Mónika szerző profilképe

Barna Mónika

Ínyenc hagymalekvár
Recept
Mester

Ínyenc hagymalekvár

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Édes narancslekvár recept
Recept
Egyszerű

Édes narancslekvár

30 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Narancslekvár, ahogy Gizi készíti recept
Recept
Mester

Narancslekvár, ahogy Gizi készíti

80 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.