A narancsot és a citromot meleg vízben jó alaposan megmossuk, akár egy dörzsis szivaccsal is megsikálhatjuk. 4-5 darabot vékonyan meghámozunk a krumplihámozóval úgy, hogy a fehér részéből ne maradjon rajta. Éles késsel felvágjuk zsülienre, majd beletesszük egy edénybe. Felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a cukor felét, a szegfűszeget, az őrölt fahéjat, a csillagánizst és az őrölt gyömbért, majd néha megkeverve 20 perc alatt sziruposra főzzük.
Közben a narancsokat félbevágjuk, majd egyesével kiszedjük a narancshúst. (Én éles késsel bevágtam a közepén, ahol a fehér része található, majd egy kiskanál segítségével vájtam ki, így a keserű, fehér része nem került a narancshús és narancslé közé.)
Az elkészült szirupból kiszedjük a csillagánizst és a szegfűszeget, majd hozzáöntjük a kivájt narancshúst. Belenyomjuk a citromlevet, hozzáadjuk a maradék cukrot és a vaníliás cukrot, majd kevergetve főzzük kb. 30 percig.
A kukoricakeményítőt simára keverjük egy kevéske vízzel, majd állandó keverés mellett hozzácsorgatjuk a lekvárhoz. Kézi habverővel alaposan össze keverjük, majd pár perc alatt sűrűre főzzük.
Az elkészült lekvárt még forrón belemerjük az előkészített üvegekbe, lezárjuk, majd szobahőmérsékleten hagyjuk kihűlni.
Megjegyzés
Nagyon finom. Felhasználhatjuk süteményekbe, de ízlés szerint egy szelet pirítós kenyérre kanalazva is fogyaszthatjuk reggelire. A megadott mennyiség 4 db 3,5 dl üveghez elég.
A receptet és a fotót Kgizike küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.