Elkészítés: Az előnyújtott leveles tésztát vágjuk fel kb. 2 cm-es csíkokra, majd a zsírral vékonyan megkent rolóformákra tekerjük fel.
Kenjük le vékonyan tojással, helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire állítva, egymástól távolabb. Sütés közben a tészta kicsit összecsúszik, így majd vastagabb rolót kapunk. Helyezzük előmelegített sütőbe, és 170 fokon süssük pár perc alatt szép pirosra. A sütőből kivéve még forrón húzzuk le óvatosan a formáról, majd hagyjuk teljesen kihűlni.
A sonkakrémhez a sonkát és a hagymát vágjuk fel kisebb darabokra, adjuk hozzá a mustárt, 2 evőkanál tejfölt, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, és turmixoljuk össze, hogy jó krémes legyen (a maradék tejfölt, csak akkor adjuk hozzá, ha szükséges).
A tojáskrémhez a főtt tojásokat és az újhagymát vágjuk fel kisebb darabokra, adjuk hozzá a mustárt, a tejfölt, a citromlevet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd turmixoljuk össze, keverjünk hozzá annyi zsemlemorzsát, hogy jó krémes legyen.
Tálalás előtt töltsük meg a ropogósra sült rolókat a sonkakrémmel és a tojáskrémmel, majd úgy kínáljuk.
2025.02.12.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.