Elkészítés: A tésztához valókat kenyérsütőgépbe tesszük, és 1,5 órás keverő + kelesztő programra állítjuk.
Ha nincs kenyérsütőnk, akkor kézzel dolgozzuk ki a tésztát, és letakarva 40 percet kelesztjük.
A szószhoz az olajon a hagymákat megdinszteljük, hozzáadjuk az apró kockákra vágott gépsonkát, a kukoricát, fűszerezzük ízlés szerint (só, bors, cukor, oregánó), majd belekeverjük a paradicsomszószt is, forralunk rajta egyet.
A kész tésztát lisztezett asztalon átgyúrjuk, és 4 gombócot készítünk, majd ezeket tovább felezzük, míg végül 16 gombócot kapunk. Ezeket egyenként 8 x 8 cm-es téglalapokra nyújtjuk és hosszában megtöltjük a szósszal, majd egymásra hajtjuk a lapokat.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
Sütőpapírral borított tepsibe rakjuk, 8 darabot egy tepsire, tojással megkenjük, szezámmaggal megszórjuk. Szép világosbarnára sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.