Elkészítés: Zsemléinket és sonkánkat apró kockákra daraboljuk, a petrezselyemzöldet pedig finomra vágjuk. Szép nagy teflonunkban zsíron ropogósra pirítjuk a zsemlekockákat, majd egy méretes keverőedénybe öntjük. Hozzáadjuk a petrezselyemzöldet és a sonkát, összekeverjük.
Egy másik tálba felütjük a tojásokat, a tejjel elkeverjük, sózzuk, borsozzuk, és nyakon öntjük vele a sonkás zsemlekockákat. Jól összekeverjük, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy formálható massza legyen belőle.
Nedves tenyérrel gombócokat formázunk belőle, majd forrásban levő sós vízben kifőzzük. Ezek után nincs más hátra, mint a kész gombócok vajban pirított zsemlemorzsába hempergetése, tejföllel locsolása.
Párás falú söröskorsók kísérőjeként adjuk az asztalra.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.