Elkészítés: A borjúhúst kockára vágjuk, a sóval, borssal összekevert lisztben átforgatjuk, egy serpenyőben kevés hevített olajon alaposan átpirítjuk. A megsült húsokat egy öntöttvas lábasba szedjük (nem kell feltétlenül öntöttvasnak lennie, de lényeges, hogy le tudjuk fedni és be lehessen tenni a sütőbe).
A lilahagymákat felkarikázzuk, a zellerszárakat, a sárgarépákat és a póréhagymát vastagabbra felkarikázzuk, a gombát tisztítjuk, félbevágjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz öntünk még 2-3 evőkanálnyit, majd rádobjuk az összes zöldséget és a pirospaprikát. Alaposan összekeverjük, 15-20 percig inkább sütjük, mint pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ha kész, mehet is a húshoz. Felöntjük a sörrel és még annyi vízzel, hogy épp ellepje a zöldséges húskeveréket. Fedővel letakarva mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, olyan 1,5 óra kell, hogy a hús megpuhuljon.
A gombóchoz összekeverjük a villával kicsit felvert tojást a többi alapanyaggal és annyi vízzel, hogy ne túl lágy, még formázható tésztát kapjunk. Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk, és egymástól illő távolságban a már puha húsos ragura pakoljuk. Fedő alatt még 15 percet pároljuk, majd fedő nélkül még olyan 10 percet, de vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
Azon melegében tálaljuk, aki kívánja, meglocsolhatja a tetejét kevés tejföllel.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.