Elkészítés: A borjúhúst kockára vágjuk, a sóval, borssal összekevert lisztben átforgatjuk, egy serpenyőben kevés hevített olajon alaposan átpirítjuk. A megsült húsokat egy öntöttvas lábasba szedjük (nem kell feltétlenül öntöttvasnak lennie, de lényeges, hogy le tudjuk fedni és be lehessen tenni a sütőbe).
A lilahagymákat felkarikázzuk, a zellerszárakat, a sárgarépákat és a póréhagymát vastagabbra felkarikázzuk, a gombát tisztítjuk, félbevágjuk.
A serpenyőben maradt olajhoz öntünk még 2-3 evőkanálnyit, majd rádobjuk az összes zöldséget és a pirospaprikát. Alaposan összekeverjük, 15-20 percig inkább sütjük, mint pároljuk. Sózzuk, borsozzuk, zsírjára sütjük, ha kész, mehet is a húshoz. Felöntjük a sörrel és még annyi vízzel, hogy épp ellepje a zöldséges húskeveréket. Fedővel letakarva mehet a 180 fokra előmelegített sütőbe, olyan 1,5 óra kell, hogy a hús megpuhuljon.
A gombóchoz összekeverjük a villával kicsit felvert tojást a többi alapanyaggal és annyi vízzel, hogy ne túl lágy, még formázható tésztát kapjunk. Vizes kézzel közepes gombócokat formázunk, és egymástól illő távolságban a már puha húsos ragura pakoljuk. Fedő alatt még 15 percet pároljuk, majd fedő nélkül még olyan 10 percet, de vigyázzunk, nehogy kiszáradjon.
Azon melegében tálaljuk, aki kívánja, meglocsolhatja a tetejét kevés tejföllel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.