Elkészítés: A csülköt bepácolom, előtte a bőrös részét beirdalom, de nem vágom át teljesen, mert a hús kiszárad. A páchoz használok sót, borsot, köménymagot, majoránnát, olívaolajat, amit jól bedörzsölök a csülökbe, teszek rá babérlevelet, majd 2 napra elteszem a hűtőbe.
A sütés napján öntök rá vizet, amibe morzsolok 1 húsleveskockát, letakarom alufóliával, majd beteszem a csülköt a 170 C fokra előmelegített sütőbe, légkeverésen, kb. 2 órán keresztül sütöm. Időnkét meglocsolom. A végén öntök rá sört, s átkapcsolom grill fokozatra, 200 C fokon pirosra sütöm.
Közben megpucolom a hagymát, a répát, a krumplit darabolom, a paradicsomot, hagymát, paprikát félbe, a gombákat négybe vágom. Sózom, borsozom, s szórok rá grill zöldség fűszerkeveréket. A zöldségeket egy külön serpenyőben a csülök levében párolom, majd a sütőben megsütöm.
Amíg a csülök sül, egy serpenyőben a feldarabolt szalonnát kisütöm, szórok bele köménymagot, aprított hagymát, cukrot, karamellizálom. Ráteszem a káposztát, babérlevelet, sózom, borsozom, locsolok rá a csülök levéből, s átpirítom. A vége felé öntök hozzá fehérbort.
Tálalok. A csülökből vágok két szeletet, a tányérra helyezem, rakok mellé zöldségeket, s káposztát. Sört iszom hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.