Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kissé ragacsos tésztát fogunk kapni, de így a jó! 1 cm vastagra kinyújtjuk, 1 cm-es csíkokra, majd keresztben is 1 cm kockákra vágjuk.
Forró, lobogó, sós vízben kifőzzük a tésztát. Amikor a túrós tésztánk feljön a víz felszínére, kb. 6-7 percig főzzük még. Szűrőkanállal kiszedjük, jól lecsepegtetjük és kihűtjük.
A tojásokat szétválasztjuk. A fehérjéket kemény habbá verjük. A tojássárgákat a cukorral habosra keverjük, majd hozzákeverjük a túrót, a tejfölt és a búzadarát, citromlével ízesítjük. Végül a tojásfehérje kemény habját lazán hozzákeverjük.
A túrós tésztával összevegyítjük, és az előkészített, margarinnal kikent, morzsával megszórt tepsibe tesszük. 200 fokon megsütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.