Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a paradicsomokat, megszórjuk sóval, borssal, 1 evőkanál cukorral, megszórjuk kakukkfűvel, a felaprított fokhagymával, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és 2 evőkanál balzsamecettel. Kb. 30 perc alatt megsütjük őket, ezalatt megpuhulnak, és kicsit megfonnyadnak.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítünk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt lilahagymát, babérlevelet, kakukkfüvet és 1 evőkanál cukrot adunk hozzá. Alacsony lángon kb. 10 percig karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a balzsamecetet, sóval, borssal ízesítjük. A tűzről levéve eltávolítjuk a babérlevelet.
A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a formánkat, vagy tetszés szerint nagyobb korongokat szúrunk ki belőle, ha minitortákat készítünk. A megsült paradicsomokkal kirakjuk. Majd a tetejére teszünk a karamellizált hagymából, és kevés kakukkfűvel szórjuk meg. Kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tésztának szép aranybarnára kell sülnie.
A sütőből kivéve megszúrjuk reszelt parmezánnal, kb. 5 percig pihentetjük. Közben a joghurtot összekeverjük sóval, frissen őrölt színes borssal, aprított bazsalikommal és pici olajjal, majd ezzel az öntettel kínáljuk a paradicsomos lepényt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.