Elkészítés: A tészta alapanyagait összedolgozzuk, kb. 30 percig hűtőben pihentetjük.
A sütőt 160 fokra előmelegítjük. Egy sütőpapírral bélelt sütőlemezre tesszük a paradicsomokat, megszórjuk sóval, borssal, 1 evőkanál cukorral, megszórjuk kakukkfűvel, a felaprított fokhagymával, meglocsoljuk 3 evőkanál olívaolajjal és 2 evőkanál balzsamecettel. Kb. 30 perc alatt megsütjük őket, ezalatt megpuhulnak, és kicsit megfonnyadnak.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat melegítünk, hozzáadjuk a vékonyan felszeletelt lilahagymát, babérlevelet, kakukkfüvet és 1 evőkanál cukrot adunk hozzá. Alacsony lángon kb. 10 percig karamellizáljuk. Ezután adjuk hozzá a balzsamecetet, sóval, borssal ízesítjük. A tűzről levéve eltávolítjuk a babérlevelet.
A tésztát kinyújtjuk és kibéleljük vele a formánkat, vagy tetszés szerint nagyobb korongokat szúrunk ki belőle, ha minitortákat készítünk. A megsült paradicsomokkal kirakjuk. Majd a tetejére teszünk a karamellizált hagymából, és kevés kakukkfűvel szórjuk meg. Kb. 30 perc alatt készre sütjük. A tésztának szép aranybarnára kell sülnie.
A sütőből kivéve megszúrjuk reszelt parmezánnal, kb. 5 percig pihentetjük. Közben a joghurtot összekeverjük sóval, frissen őrölt színes borssal, aprított bazsalikommal és pici olajjal, majd ezzel az öntettel kínáljuk a paradicsomos lepényt.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.