Elkészítés: A szószhoz a vajat felolvasztjuk egy lábasban, rászórjuk a lisztet, simára keverjük, majd folyamatos keverés mellett felöntjük a felforrósított tejjel. Mikor elkezd besűrűsödni, belekockázzuk, morzsoljuk a sajtokat, beleöntjük a bort, megvárjuk, míg felolvadnak és a mártás besűrűsödik. Ekkor botmixerrel simára keverjük, megkóstoljuk, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Fedőt teszünk rá, nehogy megbőrösödjön a teteje.
A burgonyát, az édesburgonyát és a csicsókát meghámozzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk, sütésig vízben tartjuk.
A tojást összekeverjük a liszttel és annyi sörrel, hogy sűrű palacsintatésztát kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, félretesszük. A fonott kalácsot késes robotgépbe tesszük, apró morzsára aprítjuk.
A baconszeleteket kicsit fedve egymásra fektetjük, rátesszük a megborsozott harcsafilét, ráhajtogatjuk a szeleteket.
A pisztrángokat megmossuk, kívül belül sózzuk, szintén meghintjük fehérborssal, a hasüregébe 3-3 vékony szelet zöldcitromot teszünk.
Egy lábasba olajat öntünk, felforrósítjuk, beledobjuk a konyharuhában kicsit megszárítgatott burgonyakockákat.
Miközben sülnek, egy serpenyőbe öntünk 1 evőkanál olívaolajat, rátesszük a baconbe göngyölt harcsát, mindkét oldalát 5-5 percig sütve elkészítjük, kivesszük, melegen tartjuk. Ebbe a serpenyőbe öntjük a maradék olívaolajat, felforrósítjuk.
A pisztrángokat megforgatjuk a kalácsmorzsában, jól rányomkodjuk. Beletesszük az olajba, mérsékeljük kicsit a lángot, szintén 5-5 perc alatt megsütjük mindkét oldalukat, vigyázva, hogy a lime-szeletek ne essenek ki.
Ha a krumpli ropogósra sült, kiszedjük, egy tálba tesszük. A haltejeket megsózzuk, megforgatjuk a sörtésztában, és ebben az olajban pillanatok alatt világosbarnára sütjük. Papírtörlőre szedjük.
Nagy tálon két személyre tálalunk. A harcsát 4 darabba vágjuk, a pisztránggal és a sült haltejjel egymás mellé rendezzük, körbeszórjuk a burgonyakockákkal, a mártást külön tálban mellé kínáljuk. Lime-szeletekkel és petrezselyemmel díszítjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.