Elkészítés: 1. Sütőtököt késsel meghámozzuk, magházát eltávolítjuk, a hagymával együtt vékony szeletekre vágjuk, ha lehet, gyaluval, akkor jobb lesz az íze.
2. Az apróra vágott hagymával együtt 0,5 dl olívaolajon megpároljuk a tököt kb. 8-12 perc alatt, majd 8-10 dl vízzel felöntve kb. fél órát főzzük.
3. Amíg a leves fő, a leveles tésztát kinyújtjuk 0,5 cm vastagra, tojással lekenjük, 2 cm-es csíkokra vágjuk, mákkal megszórjuk, csavarunk rajta kettőt, és előmelegített sütőben 180 fokon aranybarnára sütjük, kb. 10 perc alatt.
4. Ha a grissini kész, a tökmagot 150 fokos sütőben 15 perc alatt tepsiben megpirítjuk.
5. A levest leturmixoljuk, tejjel felöntjük. Ne legyen túl híg! Folyamatosan keverjük habverővel, krémesítésnek még 3 dkg vajat tegyünk bele, majd sóval, borssal ízesítsük.
6. A krémlevest forrón kimerjük, pirított tökmagot szórunk a tetejére, tökmagolajjal megcsepegtetjük, és mákos grissinivel tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.