Kibélelünk egy kisebb vekniformát egy rétegben néhány ostyalappal. A magokat tepsibe terítjük, és 160 fokra előmelegített sütőben 10- 15 percig sütjük. Akkor jó, ha szép fényesek és illatosak. Ezután félretesszük.
Egy nagyobb fémtálban, forró vízgőz felett (a tál alja ne érjen a vízbe!) megmelegítjük a mézet, közben néhányszor átkeverjük egy fakanállal. Ezalatt a tojásfehérjét lágy habbá verjük, majd megforgatjuj a meleg mézben. Gőz fölött 45 percig főzzük, közben gyakran átkeverjük. A keverékből egy pohár hideg vízbe cseppentünk. Akkor jó, ha nem folyik szét azonnal, hanem kis puha golyóvá áll össze.
Ekkor a mézes tojáshoz adjuk a megpirított magokat, és kevergetve még 30 percig főzzük. A masszát az előkészített formába simítjuk, majd befedjük ostyalapokkal. Végül hűvös helyen hagyjuk a nugátot kihűlni és megszilárdulni. Olívaolajba mártott késsel szeleteljük, kávé mellé kínálhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.