Elkészítés: Először a pácot készítem el a húshoz. Kivételesen száraz zöldfűszereket használok, így sokkal egyszerűbb. Egy nagy tálban először a fűszereket összekeverem, és mivel nincs mozsaram, egy üvegpohár egyenes aljával a bogyókat és a magokat szétnyomkodom. Ezután jöhetnek a nedvesebb hozzávalók (narancs, mustár), végül a folyékonyak, olaj, bor. Jól összekeverem.
A húst a csontról lefejtem, a csontból később leves lesz. A húst beolajozom, és magas hőfokon (grillen) megkapatom minden oldalát, majd az elkészített pácba teszem, lefedem, és hagyom állni 1-2 órát vagy másnapig.
A római tálat langyos vízbe beáztatom, egy alufóliát rakok az aljára (csak magam miatt, hogy könnyebb legyen elmosogatni). Erre helyezem a bepácolt hús, a páclevet nem törlöm le róla, nagyon finom az illata. Aláöntök egy egészen kevés bort, lefedem, és 200 fokon 1,5 órát sütöm, ezután leveszem a fedelet, pecsenyeszívóval leszívom a felesleges nedvességet, és légkeveréssel, a hőmérsékletet 155 fokra visszavéve megpirítom a tetejét. Ezután kiemelem a húst, és 10 percet pihentetem, ezután vágom vékonyabb szeletekre.
A krumpligolyóhoz a krumplit megpucolom, felkockázom, sós vízben megfőzöm, leszűröm, egy tálba teszem. Hozzáadom a parmezánt, a tojások sárgáját, a pirított gombából egy keveset (a gombamártásból veszem ki, mielőtt még a tejszínt hozzáadnám) sót, lisztet. Összegyúrom könnyedén, majd lisztezett kézzel kis gombócokat veszek ki, megformálom, majd a tojásfehérjékbe és az egész tojások keverékébe forgatom, ezután a zsemlemorzsába és forró olajban kisütöm.
A gombamártáshoz a fagyott gombát felengedem, lemosom, majd olajon a lilahagymát lereszelve megdinsztelem, hozzáadom a gombát, fokhagymát, borsozom, sózom, petrezselyemmel is meghintem, aláöntök egy kevés bort, hogy a gomba vizes avar illatát elvegyem, és amikor a levét elfőtte, tejszínnel felöntöm és besűrítem. A legvégén egy pici kurkumát adok hozzá, de csak azért, hogy adjon egy szép sárga színt a szósznak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.