Az omlós tésztához a lisztet tálba szórjuk. Hozzáadjuk a barna cukrot, a vajat, az olvasztott vajat, a tojásokat, a citromhéjat és a sót. Ujjainkkal morzsalékosra dolgozzuk, majd gyorsan sima tésztává gyúrjuk, és folpakba csomagolva a hűtőbe tesszük 1-2 órára.
Közben a töltelékhez átválogatjuk a szedret. A késpengével szétnyomkodott kardamomtermésekből kiszedjük a magokat. A keményítőt csomómentesre keverjük 3 ek borral. A szedret a kardámommagokkal, a cukorral és a maradék borral együtt kevergetve felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítős bort és összeforraljuk, majd hűlni hagyjuk.
Egy 24 cm-es piteformát kikenünk vajjal. Lisztezett felületen a tészta 2/3-át kb. 27 cm átmérőjű kerek lappá nyújtjuk, majd kibéleljük vele a formát úgy, hogy körben peremet képezünk. A tészta alját villával megszurkáljuk, és megszórjuk a morzsával. A maradék tésztát vékonyra nyújtjuk, és derelyevágóval vagy recés élű késsel ujjnyi széles csíkokra metéljük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A szedertölteléket a piteformába kanalazzuk és elsimítjuk, majd a tésztacsíkokkal berácsozzuk. Megkenjük a tejjel elkevert tojássárgájával, megszórjuk a cukorral, és a sütő aljában aranyszínűre sütjük 45-50 perc alatt. A formában pihentetjük kb. 15 percig, végül rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.