A spagettit, sós, lobogó vízben feltesszük főni. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk, a kolbászt felaprózzuk. A szalonnát zsírjára sütjük, a tepertők nagyobb részét kiemeljük.
Az apróra kockázott kolbászt is megsütjük, majd azt is eltávolítjuk a serpenyőből.
A visszamaradt zsiradékon, a felkarikázott lila hagymát enyhén megfonnyasztjuk, majd a közben megfőtt spagettit, közvetlenül a serpenyőbe szedjük. Leöblíteni, lecsöpögtetni nem kell!
Két evőkanál tejföllel elkeverjük a tojást, majd a serpenyőben hozzáforgatjuk a tésztához. Enyhén sózzuk, borsot őrlünk rá. Apróra vágott petrezselyem zölddel ízesítjük.
Megjegyzés
Az étel alapja az Olasz carbonara spagetti, átalakítva saját belátásom szerint.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.