A salátához a sóskát, a vízitormát és a bébispenótot leszárazzuk, megmossuk és lecsepegtetjük. A meghámozott sárgarépát apróra kockázzuk, esetleg durvára reszeljük.
A vinaigrette-hez a forró vízzel megmosott narancs sárga héját julienne-vágóval lehámozzuk vagy zöldséghámozóval nagyon vékony csíkokat vágunk róla. A lehámozott héj felét finomra aprítjuk, a többit félretesszük a díszítéshez. A meghámozott gyömbért finomra reszeljük, a fokhagymát présen átnyomjuk. Az olajat kikeverjük a balzsamecettel, majd a fokhagymával, a cukorral és sóval, borssal ízesítjük. Végül beleforgatjuk a kókuszreszeléket, az aprított narancshéjat és a gyömbért.
A megmosott, leszárított halfilét falatnyi csíkokra vágjuk, majd megöntözzük a lime kifacsart levével és megsózzuk.
A lisztet egy tányéron összekeverjük sóval és borssal. A tojást egy másik tányérba ütjük, villával felverjük, és megsózzuk, megborsozzuk. A szezámmagot egy harmadik tányérba szórjuk.
A haldarabokat konyhai papírtörlővel leitatjuk, majd a lisztbe, a tojásba és a szezámmagba forgatva panírozzuk. Tapadásmentes serpenyőben felhevítjük az olajat a vajjal együtt, és a haldarabokat aranybarnára sütjük 3-4 perc alatt.
A vinaigrette-et átkeverjük, megsózzuk és összeforgatjuk a saláta előkészített hozzávalóival. Végül a salátát adagonként tányérokra halmozzuk és elrendezzük rajta szezámmagos halfalatokat.
Megjegyzés
Fogas helyett más szálkamentes, friss vagy gyorsfagyasztott natúr halfilé is megfelel.
Még gyorsabb és egyszerűbb, ha 1 csomag (kb. 35 dkg-os) friss, konyhakész salátamixet használsz hozzá a hipermarketből.
Hétköznap könnyű vacsora lehet. Ebédre laktatóbb, ha burgonya- vagy rizskörettel kínálod.
Recept és fotó: FIZ
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.