Elkészítés: A puha margarint a többi hozzávalóval összegyúrom. Rugalmas, puha tésztát kapok, ha kell még, akkor lisztezem, hogy teljesen elváljon az edény falától. Elfelezem.
A sütőt előmelegítem 180 C fokra. Egy nagyobb tepsibe teszem a kinyújtott tészta egyik felét, és betolom a sütőbe 15 perce, elősütöm.
A töltelékhez a szilvát megcukrozom egy tálban, fahéjat is adok hozzá, majd állni hagyom. Amikor a tészta elősült, akkor meghintem zsemlemorzsával, rárakosgatom a szilvaszemeket, a levét is rálocsolom, az almákat megpucolom és ráreszelem a szilvára, meghintem vaníliás cukorral, őrölt fahéjjal és zsemlemorzsával, majd ráemelem a tetejét.
A tetejét tojással lekenem, villával rácsozom, és pár szem díszítő cukrot is teszek rá.
Visszatolom az előmelegített sütőbe, és 45 perc alatt készre sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.