Melegítsd elő a sütőt 220 ºC-ra (gázsütőnél 7-es fokozat). Tegyél fel közepes lángra egy 26 cm átmérőjű, sütőálló serpenyőt. Vágd félbe és magozd ki a szilvaszemeket, tedd a serpenyőbe 30 ml vízzel, és főzd 1 percig. Arasznyi magasságból szórd meg a fahéj felével, majd egyenletesen locsold meg a juharsziruppal. Fektesd a tésztát a szilvákra, és fakanállal nyomkodd körben az edény széléhez. A fölösleget vágd le róla, és azzal foltozd ki, ha valahol kiszakadna.
Süsd a sütő alsó rácsán 16 percig, azalatt aranybarna lesz és feldagad. Feltétlenül használj sütőkesztyűt, amikor határozott, biztos mozdulattal kifordítod a tortát egy tálra, amely nagyobb, mint a tepsi.
Tálaláskor díszítsd fel szép kerek fagylaltgombócokkal, szórd meg a maradék fahéjjal, és permetezz rá egy kevés extraszűz olívaolajat, mielőtt tálalod.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.