A lisztet, a porcukrot, a vajat, a sót, szezámmagot összemorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojássárgáját, és gyors mozdulattal egynemű tésztává gyúrjuk. Ha nagyon morzsás, és nem áll össze, tehetünk hozzá egy csepp hideg vizet. A tésztát fóliába csomagoljuk és 30-60 percre hidegre tesszük.
Elővesszük egy sütőálló serpenyőt, majd a töltelékhez a cukrot ebben karamellizáljuk. Ha elkészült, rádobáljuk a vajdarabokat, és már a tűzről lehúzva, összekeverjük.
A szilvákat megmossuk, félbe vágjuk, kimagozzuk, és a vágott felületükkel elhelyezzük a vajas karamellen.
Kivesszük a lehűtött tésztát, és akkorára nyújtjuk, hogy befedhessük vele a gyümölcsöt, azaz a sütőforma méreténél egy picit nagyobbra.
A kinyújtott tésztát a szilvára borítjuk, majd 190 fokra előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, kb. 20-25 perc alatt.
Miután kivettük a tortát a sütőből, pihentetjük pár percig, majd mielőtt a karamell kihűlne és megkeményedne, nagyon óvatosan, de határozott mozdulattal tálaló tányérra borítjuk a süteményt.
Ha kihűlt szeletekre vágva kínáljuk.
Nézd meg videón, hogyan készül a fordított szilvás tarte
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.