A vajat a lisztben szétmorzsoljuk, a többi hozzávalóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, becsomagolva legalább 30 percig a hűtőben pihentetjük.
A szilvát félbevágjuk, kimagozzuk.
Robotgéppel a vajat habosra keverjük a cukorral, a tojásokkal, majd a túróval és a többi hozzávalóval.
Enyhén lisztezett felületen a tésztát még egyszer átgyúrjuk, kétfelé vesszük, felével kibéleljük a sütőpapírral bélelt formát, a másik feléből 5 cm magas peremet nyomkodunk a forma oldalához. Beletöltjük a túrókrém felét, a szilva felét vágott felükkel felfelé elosztjuk rajta, a magházak helyére pici fahéjat szórhatunk. Ráöntjük a túrókrém másik felét, és kirakjuk a maradék szilvával vágott felükkel lefelé.
Előmelegített 200 fokos sütőbe toljuk, a sütő hőmérsékletét 10 perc múlva 175 fokra csökkentjük, és kb. 75-80 perc alatt megsütjük.
A dzsemet felmelegítjük, szűrön átnyomjuk, fahéjjal ízesítjük, és a még forró szilvát, valamint a tészta peremét lekenjük. A formában kihűtjük, kés segítségével elválasztjuk a formától, majd a tortát süteményes tálra tesszük, szeleteljük és tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.