A 6 tojásból hagyományos módon piskótát készítünk, majd a tésztát egy 35 x 35 cm nagyságú, sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, egyenletesen elsimítjuk, és előmelegített sütőben 25-30 perc alatt megsütjük.
Amikor megsült a piskóta, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk róla, és egy tiszta konyharuhába feltekerjük.
Ezután elkészítjük a krémet. A kávéport a forró vízzel feloldjuk, és hagyjuk elhűlni.
A mascarpone sajtot elkeverjük a porcukorral, valamint a habtejszínt a habfixálóval elkeverve kemény habbá verjük. A kávét a mascarponés résszel vegyítjük, majd a habot kisebb adagonként óvatosan összeforgatjuk vele.
Az így elkészült krémmel megtöltjük a piskótát, majd a krémmel a külsejét is bevonjuk. Tetejét sablon és kakaópor segítségével tetszőlegesen díszíthetjük.
A receptet és a fotót Huszanke felhasználónk küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.