Készítsük elő a hozzávalókat: mossuk meg a csirkemellet és kockázzuk fel, a póréhagymát pedig karikázzuk vékonyan.
Egy nagyobb lábasban olvasszuk meg a vajat, majd tegyük rá a póréhagymát. Mikor már majdnem megdinsztelődött, akkor tegyünk hozzá ízlés szerint tárkonyt, majd mehet bele a csirke.
Mikor a csirkemell fehér és puha, akkor önthető bele a zöldségmix. Borsó, sárgarépa, fehérrépa, vagy akár gomba is, de mi azt annyira nem szeretjük, így ez a recept sem tartalmazza. A legegyszerűbb franciasaláta mixet használni, abban a gomba kivételével minden megtalálható!
Fél-egy liter forrásban lévő vízben oldjuk fel a két húsleveskockát, majd adjuk az eddig elkészített alapunkhoz.
Hagyjuk, hogy az ízek összeérjenek, a zöldségek puhuljanak, majd szűrjünk le egy kicsit a léből, és ebbe öntsük a tejszínt. Hőkiegyenlítés után (ez azért kell, mert ennek hiányában a tejszín összeugrik) hozzáadhatjuk a leveshez. Még pár pillanatig melegíthetjük a levest, de már ne forraljuk, mert akkor csomós lesz.
Megjegyzés
Nálunk a mennyiség "gondolomra" működik. Ez nagy szabadságot ad, amennyiben valamit jobban, mást kevésbé szeretünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.