Elkészítés: A rizst fazékba szórjuk, felöntjük egyszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd ha felforrt, lassú tűzön főzzük, ha beszívta a rizs a vizet, felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró tejjel, és készre főzzük.
Közben a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vanília-esszenciával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt tejberizst, a megmosott, leszemezett piros és fehér szőlőt, összekeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.
Vajazott, édes morzsával beszórt kuglófformába öntjük, eligazítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűtjük és kiborítjuk a formából.
Közben a csokoládéöntethez az étcsokoládét kicsi darabokra tördeljük, tálkába tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és a rumot, vízgőzfürdő fölött sűrűbben folyó öntetté főzzük.
Tálaláskor a szőlős rizskoch-kuglófot cikkekre vágjuk, tányérra fektetjük, körbelocsoljuk a csokoládéöntettel, és friss mentával díszítjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.