Kozáksapka recept
Kozáksapka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
Franciasaláta (alaprecept) recept
Franciasaláta (alaprecept)
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Diós és mákos bejgli egyszerűen
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Szőlős rizskoch-kuglóf rumos csokoládéöntettel recept
recept
Bonyolult

Szőlős rizskoch-kuglóf rumos csokoládéöntettel

90 perc
0 adag
Átlagos
2012. 09. 14.

Elkészítés

Elkészítés: A rizst fazékba szórjuk, felöntjük egyszeres mennyiségű forró vízzel, sózzuk, majd ha felforrt, lassú tűzön főzzük, ha beszívta a rizs a vizet, felöntjük a rizshez képest kétszeres mennyiségű forró tejjel, és készre főzzük.

Közben a tojásokat kettéválasztjuk, a sárgákat a puha vajjal, a cukorral, a reszelt citromhéjjal, a vanília-esszenciával fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a langyosra hűlt tejberizst, a megmosott, leszemezett piros és fehér szőlőt, összekeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérjékkel lazítjuk.

Vajazott, édes morzsával beszórt kuglófformába öntjük, eligazítjuk, és 180 fokos sütőben 30-35 perc alatt pirosra sütjük. Ha elkészült, kihűtjük és kiborítjuk a formából.

Közben a csokoládéöntethez az étcsokoládét kicsi darabokra tördeljük, tálkába tesszük, hozzáöntjük a tejszínt és a rumot, vízgőzfürdő fölött sűrűbben folyó öntetté főzzük.

Tálaláskor a szőlős rizskoch-kuglófot cikkekre vágjuk, tányérra fektetjük, körbelocsoljuk a csokoládéöntettel, és friss mentával díszítjük.

Megjegyzés
Ha a szőlő nagyszemű, megmosás és leszemezés után vágjuk félbe, magozzuk ki, és úgy adjuk a rizses masszához. Készíthetünk hozzá szőlőöntetet is: 2,5 deci mustot felforralunk, beleszórunk 20 deka megmosott, leszemezett szőlőt, cukorral vagy mézzel ízlésünknek megfelelően beédesítjük, és 1 jó kiskanál, kevés hideg vízzel elkevert étkezési keményítővel besűrítjük. 2-3 percet lassú tűzön főzzük, majd mielőtt lehúzzuk a tűzről, keverjünk bele 3-4 levél apróra vágott friss mentalevelet. Liptai Zoltán receptje, fotó: Balogh Tamás

Recept értékelése

Ajánljuk még

Zserbópite
Recept
Egyszerű

Zserbópite

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Panettone (olasz specialitás)
Recept
Rafinált

Panettone (olasz specialitás)

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus zakuszka
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Sárgaborsó-krémleves
Recept
Egyszerű

Sárgaborsó-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus képviselőfánk
Recept
Mester

Klasszikus képviselőfánk

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pallagi Flóra szerző profilképe

Pallagi Flóra

Pho leves marhahúsból
Recept
Mester

Pho leves marhahúsból

180 perc
|
6 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült szilvás gesztenyetorta
Recept
Rafinált

Sült szilvás gesztenyetorta

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagyon csokis karamellás keksztorta
Recept
Egyszerű

Nagyon csokis karamellás keksztorta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Szandi szerző profilképe

Szandi

Friss receptek

Zserbópite recept
Recept
Egyszerű

Zserbópite

60 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Panettone (olasz specialitás) recept
Recept
Rafinált

Panettone (olasz specialitás)

105 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Klasszikus zakuszka recept
Recept
Egyszerű

Klasszikus zakuszka

45 perc
|
12 adag
|
Átlagos
KOCSIS BÁLINT szerző profilképe

KOCSIS BÁLINT

Sárgaborsó-krémleves recept
Recept
Egyszerű

Sárgaborsó-krémleves

60 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Klasszikus képviselőfánk recept
Recept
Mester

Klasszikus képviselőfánk

65 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Pallagi Flóra szerző profilképe

Pallagi Flóra

Pho leves marhahúsból recept
Recept
Mester

Pho leves marhahúsból

180 perc
|
6 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel recept
Recept
Mester

Pudingos ökörszem kétféle töltelékkel

135 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült szilvás gesztenyetorta recept
Recept
Rafinált

Sült szilvás gesztenyetorta

120 perc
|
12 adag
|
Költséges
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Nagyon csokis karamellás keksztorta recept
Recept
Egyszerű

Nagyon csokis karamellás keksztorta

120 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
 Szandi szerző profilképe

Szandi

Brassói aprópecsenye air fryerben recept
Recept
Egyszerű

Brassói aprópecsenye air fryerben

50 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Vidék íze szerző profilképe

Vidék íze

Gesztenyekrémes piskótatekercs egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyekrémes piskótatekercs egyszerűen

60 perc
|
8 adag
|
Költséges
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Mézes puszedli egyszerűen recept
Recept
Egyszerű

Mézes puszedli egyszerűen

45 perc
|
15 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.