Elkészítés: Már 2 nappal előtte megsütöttem egy 27x35 cm-es nagy, magas falú tepsiben a piskótá a hagyományos módon.
Másnap kivágtam egy nagy szívformát (kb. 22 cm hosszú, 25 cm széles). A körben leeső részeket apró darabokra tépkedtem. A szívecskét 2 lappá vágtam el, még az alsó lap tetejéből is faragtam le egy kicsit, és az itt leeső darabokat is a többihez tettem.
A vízből és a porcukorból készítettem egy cukorszirupot, ami abból áll, hogy addig kell főzni, amíg nem vet buborékokat. Ebbe a szirupba öntöm a rumot, és az egészet ráöntöm a tésztadarabkákra, hozzáadom a mazsolát és a diót, és kézzel összedolgozom. Nekem egy kicsit ragadós volt, ezért morzsoltam bele még 2-3 babapiskótát is.
A szív alapomra kentem baracklekvárt, ráhalmoztam az összes tölteléket, a szív másik felének az alsó felét is megkentem a lekvárral, és ráborítottam a töltelékre, hogy a lekvár alul legyen. Rátettem egy vágódeszkát, és így pihent 1 éjszakát a hűtőben.
A nagy napon már csak a mázat csináltam meg: a porcukorhoz előbb a tojásfehérjét kevertem, a szörpöt csak óvatosan, apránként öntöttem, mert nem szabad hígnak lennie, éppen kenhető mázat kell kapjunk. Én még egy kis tejszínhabbal is díszítettem. Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.