Egy tálba szitáljuk a lisztet és a porcukrot. A tojássárgájához keverünk 14 dkg felkockázott vajat, majd összedolgozzuk a porcukros liszttel. A tésztát fóliába csomagoljuk, és a hűtőszekrénybe tesszük.
A meghámozott, kimagozott almákat 8 cikkre vágjuk. Tortaformában felolvasztjuk a cukrot, és kissé karamellizáljuk. Hozzákeverünk 3 dkg felkockázott vajat, majd levesszük a tortaformát a tűzről. A karamellás rétegen elrendezzük az almadarabokat, majd rámorzsoljuk a megmaradt vajat.
A tésztát, lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a karamellás almára simítjuk. A tésztaszéleket a formára nyomkodjuk. A tortát a 180 fokra előmelegített sütőben 35 percig sütjük. 5 percig hűlni hagyjuk, majd kiborítjuk a formából. Felszeletelve tálaljuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.