A húst ujjnyi szeletekre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, megkenjük mustárral, tálba tesszük, és soronként, hogy mindenhol érje, meglocsoljuk olívaolajjal (a végén lepje el az olaj). A hűtőben érleljük pár napig.
A készítés reggelén kivesszük a húst a hűtőből, aprítógéppel pépesre daráljuk a hagymával, fokhagymával együtt, majd ízlés szerint fűszerezzük a tatárbifszteket sóval, borssal, piros arannyal, mustárral, ketchuppal. Végül hozzákeverjük a tojást és a vajat is. Kenhető masszává dolgozzuk, majd tálalásig behűtjük.
Frissen pirított kenyérrel tálaljuk.
Megjegyzés
A tatárbifsztek olyan étel, amit mindenki saját szokása, ízvilága szerint készít, ahány ház annyi szokás! Ez az én ízlésem, elképzelésem alapján összeállított recept, családom tagjai és vendégeim, akiket megkínáltam belőle, eddig még mindig jóízűen elfogyasztották! Jó étvágyat hozzá!
A receptet és a fotót Nanasnani küldte. Köszönjük!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.