Minestrone recept
Minestrone
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Tavaszi mignonok recept
recept
Mester

Tavaszi mignonok

75 perc
8 adag
Megfizethető
2016. 04. 02.

Elkészítés

  1. A piskótához a tojásokat szétválasztjuk és a tojássárgáját kikeverjük a cukorral és a liszttel, hozzáadjuk a reszelt citrom héját is.
  2. Majd beleforgatjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. Sütőpapírral bélelt tepsiben 180 fokon egyenként 5-8 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk őket jól kihűlni.
  4. A krémhez a tojások sárgáját a keményítővel és a cukorral kikeverjük.
  5. A tejet, a vanília kikapart belsejével egy lábosban felforraljuk. Ha felforrt, vékony sugárban hozzá keverjük a tojásos keverékhez, nagyon vigyázzunk, hogy ne öntsük rá a forró tejet egyszerre mert akkor megfőne a tojásunk.
  6. Ha csomómentesre kevertük visszaöntjük a lábosba és lassú tűzön a rummal és a citrom héjával valamint levével együtt sűrű krémet főzünk belőle. Hagyjuk kihűlni langyosra.
  7. Ezután a vajat keverjük habosra, majd a langyos krémet beledolgozzuk.
  8. Tegyük a krémet fél órára hűtőszekrénybe, hogy teljesen kihűljön. Félreteszünk 3-4 evőkanálnyit a krémből, majd megtöltjük a lapokat és újabb fél órára hűtőszekrénybe tesszük.
  9. A mignonok bevonásához én készen vettem cukormasszát amit 2 evőkanál vízzel kell felolvasztanunk gőz fölött és ezt tetszés szerint színezhetjük. (Ezt a masszát cukrászkellékes boltokban betudjuk szerezni.)
  10. A süteményt kockákra vágjuk, és megkenjük az oldalukat a félretett krémmel, majd átszúrjuk egy nagy villával és beleforgatjuk a folyékony masszánkba.
  11. Rácson hagyjuk lefolyni és tetszés szerint díszítjük.
Megjegyzés
Ez a vidám tavaszi mignon nem csak a gyerekek kedvence lesz! Ne ijedjetek meg tőle, nem olyan nehéz, mint amilyennek tűnik. :)

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Puncsos mignon
Recept
Egyszerű

Puncsos mignon

85 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kókuszos grízmignon
Recept
Egyszerű

Kókuszos grízmignon

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh Sándor szerző profilképe

Balogh Sándor

Gesztenyés mignon
Recept
Egyszerű

Gesztenyés mignon

30 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromkrémes és vaníliás mignonok
Recept
Bonyolult

Citromkrémes és vaníliás mignonok

120 perc
|
10 adag
|
Költséges
Ambrózi  Andrea szerző profilképe

Ambrózi Andrea

Diós mini mignon
Recept
Mester

Diós mini mignon

45 perc
|
0 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Hasonló receptek

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Friss receptek

Egyedényes lasagne recept
Recept
Egyszerű

Egyedényes lasagne

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Vaníliakrémmel töltött fánk recept
Recept
Egyszerű

Vaníliakrémmel töltött fánk

130 perc
|
16 adag
|
Megfizethető
Kard Sándorné szerző profilképe

Kard Sándorné

Preckedli, a sváb omlós linzer recept
Recept
Egyszerű

Preckedli, a sváb omlós linzer

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézes kekszes pohárdesszert recept
Recept
Egyszerű

Mézes kekszes pohárdesszert

15 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sült pulykaszárny káposztaágyon recept
Recept
Egyszerű

Sült pulykaszárny káposztaágyon

135 perc
|
2 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Füstölt lazacos tésztasaláta recept
Recept
Egyszerű

Füstölt lazacos tésztasaláta

20 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

A legfinomabb borleves recept
Recept
Egyszerű

A legfinomabb borleves

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

Fekete-erdő pohárkrém recept
Recept
Egyszerű

Fekete-erdő pohárkrém

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh-Nagy  Erzsébet szerző profilképe

Balogh-Nagy Erzsébet

Panettone recept
Recept
Mester

Panettone

275 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Mézeskalács-házikó recept
Recept
Mester

Mézeskalács-házikó

190 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Vietnámi tojásos tekercs recept
Recept
Egyszerű

Vietnámi tojásos tekercs

15 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Nguyen Heni szerző profilképe

Nguyen Heni

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.