Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Citromkrémes és vaníliás mignonok recept
recept
Bonyolult

Citromkrémes és vaníliás mignonok

120 perc
10 adag
Költséges
2017. 07. 09.

Elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját habbá verjük a cukorral, majd felverjük a tojásfehérjéket is, majd óvatosan hozzákeverjék a felvert sárgájához a felvert fehérjét. Majd óvatosan belekeverjük a lisztet.
  2. A kész piskótamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 12 perc alatt 170-180 fokos előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
  3. Ha kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk, óvatosan egymásra helyezzük, és leszélezzük.
  4. Ha fondánnal készítjük, akkor fontos hogy a tetejét is kenjük le barackízzel, ha csokoládéba mártjuk, akkor nem kell a tetejét barackízzel kenni, az összes barackízt a krémek alá kenhetjük, ami nem szokványos, de finomabb lesz a sütink.
  5. Elkészítjük a fondánt: egy lábosba mérjük a hozzávalókat (cukor, víz , ecet) és kis lángon sűrűre főzzük, gyöngyözésig. Kifehéredésig langyosra hűtjük állandó keverés mellett, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, pár csepp ételfestéket - ha színezni is szeretnénk. Nagyon gyorsan megszilárdul, ezért gyorsan kell vele dolgozni. Belemártjuk a barackízzel megkent piskota kockákat.
  6. Kenjük meg krémmel a lapokat, és hűtsük ki a mártás előtt. A legjobb ha egy napot állni hagyjuk, hogy szépen megdermedjen. Másnap egyenlő kis kockákra vágjuk, és mártjuk, díszítjük.
Megjegyzés
Macerás, de annyira finom. Ha citromos krémet akarunk, akkor citrom aromával ízesítsük( 1 gyűszűnyi citromlében kikevert mokkáskanálnyi citromsav és porcukor simára kevert elegye) hozzáadásával is készíthető házilag

Recept értékelése

Ajánljuk még

Puncsos mignon
Recept
Egyszerű

Puncsos mignon

85 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kókuszos grízmignon
Recept
Egyszerű

Kókuszos grízmignon

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh Sándor szerző profilképe

Balogh Sándor

Gesztenyés mignon
Recept
Egyszerű

Gesztenyés mignon

30 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tavaszi mignonok
Recept
Mester

Tavaszi mignonok

75 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

Hasonló receptek

Puncsos mignon recept
Recept
Egyszerű

Puncsos mignon

85 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Kókuszos grízmignon recept
Recept
Egyszerű

Kókuszos grízmignon

35 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Balogh Sándor szerző profilképe

Balogh Sándor

Gesztenyés mignon recept
Recept
Egyszerű

Gesztenyés mignon

30 perc
|
0 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Tavaszi mignonok recept
Recept
Mester

Tavaszi mignonok

75 perc
|
8 adag
|
Megfizethető
Kovács Noémi szerző profilképe

Kovács Noémi

Friss receptek

Hortobágyi húsos palacsinta recept
Recept
Mester

Hortobágyi húsos palacsinta

85 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes) recept
Recept
Bonyolult

Zserbó (glutén-, tej- és tojásmentes)

90 perc
|
0 adag
|
Költséges
Gluténmentes Íz-Lik szerző profilképe

Gluténmentes Íz-Lik

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti recept
Recept
Bonyolult

Darálós keksz, ahogy a nagyi készíti

45 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Diós és mákos bejgli egyszerűen recept
Recept
Mester

Diós és mákos bejgli egyszerűen

85 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Tündi konyha szerző profilképe

Tündi konyha

Néró teasütemény recept
Recept
Egyszerű

Néró teasütemény

40 perc
|
6 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó recept
Recept
Egyszerű

Sütőben sült egyszerű fasírtgolyó

40 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

Klasszikus kocsonya recept
Recept
Mester

Klasszikus kocsonya

120 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Nemes-Pádár Csilla szerző profilképe

Nemes-Pádár Csilla

Epres-tejfölös süti recept
Recept
Egyszerű

Epres-tejfölös süti

70 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Szabó Enikő szerző profilképe

Szabó Enikő

Zsebes karaj recept
Recept
Egyszerű

Zsebes karaj

180 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Buzás Péter szerző profilképe

Buzás Péter

Tejszínes fokhagymakrémleves  recept
Recept
Egyszerű

Tejszínes fokhagymakrémleves

25 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Citromos kevert süti recept
Recept
Egyszerű

Citromos kevert süti

65 perc
|
8 adag
|
Átlagos
Pataky Krisztina szerző profilképe

Pataky Krisztina

Krémes gombás csirke recept
Recept
Egyszerű

Krémes gombás csirke

30 perc
|
2 adag
|
Átlagos
Mindmegette   szerző profilképe

Mindmegette

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.