Elkészítjük a piskótát: a tojások sárgáját habbá verjük a cukorral, majd felverjük a tojásfehérjéket is, majd óvatosan hozzákeverjék a felvert sárgájához a felvert fehérjét. Majd óvatosan belekeverjük a lisztet.
A kész piskótamasszát sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk. 12 perc alatt 170-180 fokos előmelegített sütőben világosbarnára sütjük.
Ha kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk, óvatosan egymásra helyezzük, és leszélezzük.
Ha fondánnal készítjük, akkor fontos hogy a tetejét is kenjük le barackízzel, ha csokoládéba mártjuk, akkor nem kell a tetejét barackízzel kenni, az összes barackízt a krémek alá kenhetjük, ami nem szokványos, de finomabb lesz a sütink.
Elkészítjük a fondánt: egy lábosba mérjük a hozzávalókat (cukor, víz , ecet) és kis lángon sűrűre főzzük, gyöngyözésig. Kifehéredésig langyosra hűtjük állandó keverés mellett, és hozzáadjuk a tojásfehérjét, pár csepp ételfestéket - ha színezni is szeretnénk. Nagyon gyorsan megszilárdul, ezért gyorsan kell vele dolgozni. Belemártjuk a barackízzel megkent piskota kockákat.
Kenjük meg krémmel a lapokat, és hűtsük ki a mártás előtt. A legjobb ha egy napot állni hagyjuk, hogy szépen megdermedjen. Másnap egyenlő kis kockákra vágjuk, és mártjuk, díszítjük.
Megjegyzés
Macerás, de annyira finom. Ha citromos krémet akarunk, akkor
citrom aromával ízesítsük( 1 gyűszűnyi citromlében kikevert mokkáskanálnyi citromsav és porcukor simára kevert elegye) hozzáadásával is készíthető házilag
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.