A gombát beáztatjuk, majd folyó víz alatt egy szűrőkanálban átmossuk. A karalábét és a burgonyát lehámozzuk, kockákra vágjuk. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk, olajon megdinszteljük, megszórjuk piros paprikával, majd 1 pohár vízzel felengedjük. Hozzáadjuk a karikákra vágott sárga és fehér répát és a gombát. Sózzuk, borssal megszórjuk. Fedő alatt puhára főzzük.
Rászórjuk az aprított petrezselyemzöldet, a zeller levelet, a felszeletelt paprikát és a paradicsomot is. Felöntjük vízzel. Amikor a paprika és a paradicsom is megpuhult, akkor behabarjuk a liszttel elkevert tejföllel. Összeforraljuk, ízesítjük bazsalikommal és egy kis ecettel.
Egy tojást összekeverünk annyi liszttel, hogy galuska állagú legyen. A levesbe szaggatjuk. Amikor feljön a galuska a leves tetejére, készen van a levesünk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.