Elkészítés: A megmosott káposztaleveleket forró vízben, melybe húsleveskockát, ételízesítőt és köménymagot tettem, félig megfőzöm. Egy edényben a rizst is félig megfőzöm.
Egy serpenyőben az apróra vágott hagymát olívaolajon üvegesre dinsztelem, a végén rádobom a fokhagymát és a darát húst. Kevergetem, míg a hús kifehéredik, keverőtálba teszem a rizzel együtt, ráütök 1 tojást, hozzáadom az összevágott petrezselymet, megszórom a fűszerekkel (ételízesítő, bors, paprika, kakukkfű, kevés szerecsendió), jól összekeverem.
Egy hőálló edénybe fektetem a kelkáposztalevelek felét, beborítom a töltelékkel, majd erre jön a kelkáposztalevelek másik fele. Meglocsolom tejföllel, s megszórom reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb. fél óra alatt, fóliával letakarva megsütöm. A végén fólia nélkül aranybarnára grillezem. Tálaláskor teszek rá még tejfölt.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.