Elkészítés: A tésztához a lisztet a sütőporral és a cukorral összeforgatjuk, a szobahőmérsékletű vajjal elmorzsoljuk, majd a tojássárgájával összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, amit egyenletesen kikent, belisztezett tepsibe nyomkodunk. A baracklekvárral megkenjük.
A töltelékhez való csokoládét lereszeljük. A dióval, a darált keksszel, a kakaóval, a pudingporral és a sütőporral összeforgatjuk. A rummal és a tejföllel összekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot. Óvatosan beleforgatjuk a csokoládés-diós-kekszes masszába. A lekvárra simítjuk.
Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréses sütőben 165 fokon 30-35 percig megsütjük.
A tejszínes krémhez a tejszín ízű pudingport 2 dl tejjel simára keverjük, majd a cukrokkal és a többi tejjel felfőzzük. A vajat kihabosítjuk, és a kihűlt tejszínes krémhez keverjük. A kihűlt tésztára kenjük.
Díszíthetjük csokiforgáccsal vagy csokimázzal. Én 20 dkg joghurtos-epres csokit 2 evőkanál olajjal gőz felett felolvasztottam, és a tetejére simítottam. Nagyon finom süti.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.